
Hoofdgerecht bereidingstijd ongeveer anderhalf uur
Ingrediënten
- 1 el gehakte dragon
- 100 gr boter
- 125 gr champignons
- 1 Maïskip
- 125 gr hamreepjes of spekjes
- 2 uien (In ringen gesneden)
- 1 winterwortel
- 100 ml witte wijn
- 250 ml kippenbouillon
- Zout en Peper
Bereiding
- Snij de winterwortel en champignons in plakjes.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Meng de dragon met de helft van de boter. Stop dit samen met de champignons als vulling in de kip.
- Bestrooi de kip met zout en peper. Bak de kip rondom bruin in een ovenvaste braadpan of braadslede in de rest van de boter.
- Haal de kip even uit de pan. Verdeel de helft van de hamreepjes of spekblokjes over de bodem, leg de kip erop en voeg de uien, wortel en de rest van de ham of spek toe.
- Giet de wijn en bouillon erbij, dek de pan of braadslede af en zet de kip 75 minuten in het midden van de oven.
Tip
Bind het stoofvocht eventueel met allesbinder.
Serveertip
Lekker met broccoli en gekookte krieltjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen. Betekenis afkortingen:
kg = kilo, gr = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel