Label Rouge Keurmerk

Volailles fermières

Van alle landbouwvoedingsproducten is de kip de eerste soort die in 1965 het Label Rouge-keurmerk heeft gekregen.
Het gevogelte dat in Frankrijk onder het Label Rouge-keurmerk wordt geproduceerd, draagt de Franse term ‘Volailles fermières’.
In het kader van de Europese regelgeving is deze term in het Nederlands vertaald door ‘boerenscharrelkip’.

Rastypes

Rustieke rassen worden geselecteerd op de kwaliteit van hun vlees en hun langzame groei. Afhankelijk van het ras kunnen de kippen als volgt worden onderscheiden:

  • vlees: wit of geel,
  • veren: bruin, zwart of wit,
  • poten: geel, zwart of blauw,
  • nek: van veren voorzien of kaal.

Houderijsysteem

De Label Rouge-kippen worden gehouden in kleine, lichte stallen, zonder kunstlicht en maximaal 400 m² per stal. De maximale bezettingsdichtheid in de stal bedraagt 11 kippen per m². De pluimveebedrijven kunnen niet meer dan 4 stallen hebben.
Na de vorming van hun verenkleed, hebben de dieren toegang tot een uitgestrekte uitloopruimte met gras en/of schaduw. Het voer bevat gedurende de mestperiode ten minste 75 % granen en graanproducten.

Slachtleeftijd

De Label Rouge-kippen worden afhankelijk van de labels en het ras geslacht op een leeftijd tussen de 81 en 110 dagen. Ze leven dus minstens dubbel zo langs als een standaardkip). De Label Rouge-kippen zijn gecertificeerd in klasse A (Europese norm met betrekking tot het uiterlijk) en dienen er perfect uit te zien.

Uiterste consumptiedatum

Voor hele kippen en delen van kippen zonder huid, maximaal 10 dagen na het slachten, indien verpakt onder krimpfolie; maximaal 14 dagen na het slachten voor hele kippen en delen van kippen in vacuümverpakking of verpakt onder beschermende atmosfeer.

Iedere dag dagvers!

De beste kwaliteit.

Uit eigen keuken!

Wij hebben onze eigen uitsnijderij.

Diverse markten.

De kleurrijkste markt!

Footer Column 4

This is a widgetised area. Fill it with content from the Widget Admin area.

Kipopdemarkt.nl is onderdeel van Poelier van Nieuwehuizen