Sho­ar­ma met rijk­ge­vul­de sa­la­de

Home » Lekker Eten » Sho­ar­ma met rijk­ge­vul­de sa­la­de

Hoofdgerecht bereidingstijd ongeveer een half uurSho­ar­ma met rijk­ge­vul­de sa­la­de

Ingrediënten

  • pitabroodjes (bedenk zelf hoeveel)
  • 500 gr shoarma
  • 30 g shoarmakruiden
  • 6 el milde olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijs
  • 20 gr platte peterselie
  • 4 el sladressing

Bereiding

  1. Rooster de broodjes in de broodrooster.
  2. Doe ondertussen de shoarma met de shoarmakruiden en 2 el olie in een kom en schep om.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de shoarma in 8 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  4. Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de sla in reepjes van ca. 1 cm breed, de komkommer in stukjes en de radijs in plakjes.
  5. Meng de groenten en leg op een grote schaal.
  6. Meng de rest van de olie met de dressing en sprenkel over de salade.
  7. Snij de peterselie grof. Strooi de peterselie over de groente.
  8. Verdeel de kipshoarma over de salade en serveer het brood erbij.

Serveertip

Lekker met Griekse yoghurt.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen. Betekenis afkortingen:
kg = kilo, gr = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel

Heerlijke biologische kip!

Echte graskippen die grazen.

Iedere dag dagvers!

De beste kwaliteit.

Uit eigen keuken!

Wij hebben onze eigen uitsnijderij.

De Dappermarkt.

De kleurrijkste markt!

Kipopdemarkt.nl is onderdeel van Poelier van Nieuwehuizen