Maïskip uit de Oven

Home » Lekker Eten » Maïskip uit de Oven

Hoofdgerecht bereidingstijd ongeveer anderhalf uurMaïskip uit de Oven

Ingrediënten

  • 1 el gehakte dragon
  • 100 gr boter
  • 125 gr champignons
  • 1 Maïskip
  • 125 gr hamreepjes of spekjes
  • 2 uien (In ringen gesneden)
  • 1 winterwortel
  • 100 ml witte wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • Zout en Peper

Bereiding

  1. Snij de winterwortel en champignons in plakjes.
  2. Verwarm de oven voor op 170°C.
  3. Meng de dragon met de helft van de boter. Stop dit samen met de champignons als vulling in de kip.
  4. Bestrooi de kip met zout en peper. Bak de kip rondom bruin in een ovenvaste braadpan of braadslede in de rest van de boter.
  5. Haal de kip even uit de pan. Verdeel de helft van de hamreepjes of spekblokjes over de bodem, leg de kip erop en voeg de uien, wortel en de rest van de ham of spek toe.
  6. Giet de wijn en bouillon erbij, dek de pan of braadslede af en zet de kip 75 minuten in het midden van de oven.

Tip

Bind het stoofvocht eventueel met allesbinder.

Serveertip

Lekker met broccoli en gekookte krieltjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen. Betekenis afkortingen:
kg = kilo, gr = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel

Heerlijke biologische kip!

Echte graskippen die grazen.

Iedere dag dagvers!

De beste kwaliteit.

Uit eigen keuken!

Wij hebben onze eigen uitsnijderij.

De Dappermarkt.

De kleurrijkste markt!

Kipopdemarkt.nl is onderdeel van Poelier van Nieuwehuizen