Kerstmis Kippensoep

Home » Lekker Eten » Kerstmis Kippensoep

Hoofdgerecht bereidingstijd ongeveer een half uurKerstmis Kippensoep

Ingrediënten

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 courgettes
  • ½ eetlepel sesamzaad
  • 125 ml slagroom
  • 150 gr kipfilet
  • 500 ml kippenbouillon
  • 4 plaken bladerdeeg
  • 50 gr verse kruidenboter mediterrane

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  2. Courgettes schoonmaken en in blokjes snijden.
  3. In soeppan 40 g kruidenboter verhitten. Ui 2 min. bakken. Courgette toevoegen en afgedekt 10 min. smoren.
  4. Uit bladerdeeg sterren steken/knippen. Rest van kruidenboter in 20 sec. smelten in magnetron.
  5. Sterren bestrijken met gesmolten boter en met sesamzaad bestrooien. Sterren in oven in 6 min. goudbruin bakken.
  6. Bouillon bij courgette schenken en 5 min. zacht laten koken. Met staafmixer soep pureren.
  7. Kip in fijne reepjes snijden. Slagroom en kip toevoegen en soep nog 2 min. verwarmen.
  8. Soep met sterren serveren.

Tip

Probeer met zout en peper de soep op smaak te brengen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen. Betekenis afkortingen:
kg = kilo, gr = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel

Heerlijke biologische kip!

Echte graskippen die grazen.

Iedere dag dagvers!

De beste kwaliteit.

Uit eigen keuken!

Wij hebben onze eigen uitsnijderij.

De Dappermarkt.

De kleurrijkste markt!

Kipopdemarkt.nl is onderdeel van Poelier van Nieuwehuizen