Huisgemaakte Kipburgers met Friet

Home » Lekker Eten » Huisgemaakte Kipburgers met Friet

Hoofdgerecht bereidingstijd ongeveer een half uurHuisgemaakte Kipburgers met Friet

Ingrediënten

  • 500 gr gare polenta of frietjes
  • 2 el olijfolie
  • 500 gr Kipfilet
  • 25 gr broodkruim
  • 25 gr geraspte parmazaanse kaas
  • 125 gr mozzarella plakken
  • 4 hamburgerbroodjes of harde bollen
  • Sla, Tomaat en Pesto naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de polenta in dikke patatten en bestrijk ze met een beetje olie. Leg ze op een bakplaat en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin. (Of in plaats hiervan, bak de frietjes.)
  3. snij de kipfilet zodat je vier plakken hebt en sla ze een beetje plat met een deegroller of een zwaar blik. Smeer ze in met olie. Strooi het broodkruim en de Parmezaanse kaas op een bord en rol de kip erdoor.
  4. Leg de kipstukken op een andere ingevette bakplaat en bak ze in 10-12 minuten krokant en helemaal gaar.
  5. Leg de mozzarella op de kip en zet de plaat weer in de oven tot de kaas is gesmolten.
  6. Leg de burgers op de broodjes met blaadjes sla, tomaten en een schepje pesto. Serveer ze met de polentafriet of gewone frietjes.

Serveertip

Serveer met losse Mayo, Ketchup en Uitjes zodat mensen zelf kunnen bepalen hoeveel ze op hun burger doen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen. Betekenis afkortingen:
kg = kilo, gr = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel

Heerlijke biologische kip!

Echte graskippen die grazen.

Iedere dag dagvers!

De beste kwaliteit.

Uit eigen keuken!

Wij hebben onze eigen uitsnijderij.

De Dappermarkt.

De kleurrijkste markt!

Kipopdemarkt.nl is onderdeel van Poelier van Nieuwehuizen